Јерменија: Погинуо цивил у гранатирању које су извеле азербејџанске снаге

© Sputnik / Sputnik / Уђи у базу фотографијаСаобраћајни знак на улазу у јерменски град Варденис
Саобраћајни знак на улазу у јерменски град Варденис - Sputnik Србија
Пратите нас
Један цивил погинуо је у гранатирању јерменског Вардениса на граници са Азербејџаном, наводи се у саопштењу Министарства спољних послова Јерменије.

„Оружане снаге Азербејџана извеле су напад на војну и цивилну инфраструктуру рејона Варденис, чија мета је било цивилно становништво, услед чега је погинуо један цивил“, наводи се у саопштењу објављеном на Фејсбуку Министарства.

Министарство сматра да Азербејџан, „игноришући позиве међународне заједнице о окончању ратних дејстава, уз активну подршку Турске, проширује зону борбених дејстава, укључујући у њу и територију Јерменије. Јерменија и Арцах (Карабах) даће сразмеран одговор на покушаје Азербејџана да угрози мир и безбедност у региону“, истиче се у саопштењу министарства.

Ситуација у Нагорно-Карабаху ескалирала је крајем прошле недеље. Баку и Јереван се међусобно оптужују за почетак борбених дејстава.

У Јерменији је уведено ратно стање, објављена општа мобилизација и забрањен излазак из земље мушкарцима од 18 до 55 година. У Азербејџану је уведен полицијски час.

Пратите на Спутњику најновије информације о ситуацији у Нагорно-Карабаху.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала