Милова имовина на тапету: Кнежевић тражи анкетни одбор од Скупштине

© AP Photo / Darko VojinovicМило Ђукановић
Мило Ђукановић - Sputnik Србија
Пратите нас
Одбрана председника „Атлас групе“ Душка Кнежевића затражила је од црногорске Скупштине формирање Анкетног одбора ради, како су навели, испитивања порекла имовине, „злоупотреба и незаконитих радњи“ председника Мила Ђукановића и других лица.

Предлог за формирање Анкетног одбора упућен је у понедељак председнику Скупштине Алекси Бечићу.

Како је пренео портал „Вијести“, у захтеву је наведено да би задатак Анкетног одбора био да саслуша Ђукановића и друга лица за која оцени да постоји потреба, а ради утврђивања порекла новчаног износа од 1,5 милиона евра на кастоди рачуну црногорског председника, као и порекла средстава којим је изграђена „ничија“ кућа у Подгорици, алудирајући на вилу у насељу Горица.

Душко Кнежевић се демонстрантима обратио преко видео бима - Sputnik Србија
Ђукановић је из мојих кућа односио кесе с новцем: Бизнисмен оптужио црногорског председника /видео/

Одбрана предлаже да Одбор испита и повезаност црногорског председника у афери Телеком, афери А2 ЕПЦГ, као и основаност кривичних пријава које је одбрана Душка Кнежевића поднела надлежним тужилаштвима у Црној Гори против Ђукановића, министра правде Зорана Пажина, специјалног тужиоца Миливоја Катнића, председника Привредног суда Блажа Јованића, гувернера Централне банке Радоја Жугића и других лица која су у извршној и судској власти у Црној Гори.

„Испитивање наведених лица је неопходно, јер су сви они по сазнањима одбране поступали по директним инструкцијама и налозима Мила Ђукановића. Предлажемо да се пред Анкетним одбором поред других сведока као сведок позове и своја сазнања пред одбором изнесе Кнежевић, а имајући у виду чињеницу да је Интерпол укинуо све три потернице које је СДТ у Подгорици незаконито расписао против Душка Кнежевића, оцењујући их као незаконите и као средство политичког прогона“, наводи се у предлогу.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала