Нетанијаху: Хезболах складишти оружје у Бејруту, Израел Либану не жели ништа лоше, већ Иран

© AP Photo / Sebastian ScheinerИзраелски премијер Бењамин Нетанијаху
Израелски премијер Бењамин Нетанијаху  - Sputnik Србија
Пратите нас

Израелски премијер Бенјамин Нетанијаху оптужио је данас либански Хезболах да складишти оружје у близини компаније за производњу гаса у стамбеном насељу у Бејруту и позвао грађане да одмах реагују и организују протесте.

У обраћању путем видео-снимка на Генералној скупштини УН, који је унапред направљен због пандемије корона вируса, Нетанијаху је упозорио да би складиште оружја у насељу Јанах могло да буде место нове експлозије у Либану, након што је 4. августа у луци у Бејруту у експлозији погинуло скоро 200 људи.

"Кажем људима из Јанаха, морате сада да делујете. Морате да протестујете против тога, јер ако ова ствар екслодира, то је још једна трагедија", рекао је Нетанијаху.

Он је народу Либана поручио да му Израел не жели ништа лоше, већ Иран, преноси Ројтерс.

"Иран и Хезболах намерно су вас и ваше породице изложили великој опасности. И оно што би требало да јасно ставите до знања јесте да је оно што су урадили неприхватљиво. Требало би да им кажете и срушите ове депое", рекао је Нетанијаху.

Лидер Хезболаха Сајид Хасан Насрала негирао је оптужбе Нетанијахуа, оценивши да покушава да испровоцира Либанце и окрене их против Хезболаха оптужбама о просторима за ракете у Бејруту, пренео је Танјуг.

Мисија Ирана у УН није за сада одговорила на захев за коментар.

Портпарол канцеларије израелске војске навео је у саопштењу, након говора Нетанијахуа, да су Израел и одбрамбене снаге те земље пријавиле ту и друге локације више пута, како у УН и додатним дипломатским мрежама, тако и преко разних медијских канала.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала