Руска дума позива Јерменију и Азербејџан да се врате преговорима и прекину ватру

© Sputnik / Максим Блинов / Уђи у базу фотографијаЗграда Државне думе Русије
Зграда Државне думе Русије - Sputnik Србија
Пратите нас
Државна дума Русије усвојила је на пленарном заседању заједничко саопштење о ситуацији у Нагорно-Карабаху у коме руски парламентарци позивају сукобљене стране да се врате преговорима. Такође су изразили спремност да буду посредници у стабилизацији ситуације.
„Државна дума саопштава да је неопходан моментални прекид ватре, спречавање ескалације конфронтације у региону и истиче да не постоји алтернатива решавању ситуације мирним путем. Посланици Државне думе позивају стране да се што пре врате преговарачком процесу и спремни су да пруже посредничку помоћ у стабилизацији ситуације“, прецизирано је у саопштењу.

Руски посланици су изразили озбиљну забринутост због наглог заоштравања ситуације у зони сукоба у Нагорно-Карабаху, која је довела до бројних људских жртава, и одлучно осуђују примену силе са обе стране.

Саопштење Државне думе биће прослеђено председнику Русије, влади Русије, парламентима Азербејџана и Јерменије, копредседавајућим Минске групе ОЕБС-а, Интерпарламентарној унији, Парламентарној скупштини ОДКБ, Интерпарламентарној скупштини земаља-учесница Заједнице независних држава, Парламентарној скупштини Савета Европе  и Парламентарној скупштини ОЕБС.

Прочитајте још:

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала