Руска обавештајна служба: САД распламсавају ситуацију у Белорусији, довлаче екстремисте

© Sputnik / Алексей Дружинин / Уђи у базу фотографијаПоглед на московски Кремљ
Поглед на московски Кремљ - Sputnik Србија
Пратите нас
Шеф руске Спољне обавештајне службе Сергеј Наришкин оптужио је САД да користe бескрупулозне методе распламсавања ситуације у Белорусији убацујући у ту земљу радикалне националисте и екстремисте.

Како је појаснио, ти екстремисти се припремају на територијама Пољске, Грузије и Украјине, као и у земљама Балтика уз посредовање Пентагона и ЦИА.

„Борци за ту нову Белорусију се припремају у Пољској, Грузији, Украјини и у земљама Балтика уз учешће инструктура ЦИА и Пентагона, као и уз помоћ разних невладиних организација које стоје иза америчког Стејт департмента“, рекао је он.

Такође је оптужио Вашингтон и да се меша у религиозну ситуацију у Белорусији покушавајући да заваде католике и православце у тој земљи.

„Американци покушавају да искористе суздржан став Ватикана и да укључе у протесте што већи број католичких свештеника“, додао је он.

Наришкин је рекао и да Америка позива католичко свештенство да отворено критикује белоруску власт и да користе религиозне платформе како би имплементирали опозициону пропаганту код верника.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала