Турска спремна да подржи Азербејџан и на бојном пољу и за преговарачким столом

© Handout .Министар спољних послова Турске Мевлут Чавушоглу
Министар спољних послова Турске Мевлут Чавушоглу - Sputnik Србија
Пратите нас
Министар спољних послова Турске Мевлут Чавушоглу изјавио је да је Турска спремна да подржи Азербејџан и на бојном пољу и за преговарачким столом.
„За овај проблем постоји само једно решење. Јерменија мора напустити територију Азербејџана. Ако се то не догоди, проблем неће бити решен. Спремни смо да пружимо подршку Азербејџану и за преговарачким столом и на бојном пољу“, нагласио је Чавушоглу, преноси агенција Анадолија.

Према његовим речима, светска заједница греши стављајући Азербејџан и Јерменију у исту раван у свом сукобу.

„Целом свету говоримо: Азербејџан и Јерменија нису исто. Сви подржавамо територијални интегритет Украјине и Грузије. Али Азербејџан је изједначен са Јерменијом, која је окупирала његове земље. А то је неприхватљиво“, рекао је турски министар након посете амбасади Азербејџана у Анкари.

Заменик лидера владајуће Партије правде и развоја Нуман Куртулмуш, који је такође посетио азербејџанску дипломатску мисију у Анкари, изјавио је да Турска проблеме Азербејџана доживљава као своје.

„Јерменија се бави провокацијама. Нападе на Азербејџан сматрамо нападом на Турску. Учинићемо све да помогнемо братском Азербејџану. На крају крајева, он ће победити у својој борби“, истакао је Куртулмуш.

​Ситуација у Нагорно-Карабаху ескалирала је крајем прошле недеље. Баку и Јереван се међусобно оптужују за почетак борбених дејстава.

У Јерменији је уведено ратно стање, објављена општа мобилизација и забрањен излазак из земље мушкарцима од 18 до 55 година. У Азербејџану је уведен полицијски час.

Прочитајте још:

 

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала