Лавров са шефовима дипломатије Јерменије и Азербејџана: Моментално обуставити борбе

© AFP 2023 / Sergei ChuzavkovРуски министар иностраних послова Сергеј Лавров
Руски министар иностраних послова Сергеј Лавров - Sputnik Србија
Пратите нас
Министар иностраних послова Русије Сергеј Лавров разговарао је телефоном са шефовима дипломатије Јерменије и Азербејџана Зограбом Мнацакањаном и Џејхуном Бајрамовим и том приликом поручио да је потребно да се моментално обуставе сва борбена дејства у Нагорно-Карабаху.

Он је током тих разговора, који су вођени појединачно, изразио дубоку забринутост због борбених дејстава које су се, како је оценио, поприлично интензивирале.

„Разговарали смо о развоју ситуације у зони Нагорно-Карабаха. Русија је изразила дубоку забринутост јер су се борбена дејства драстично интензивирала. Позвали смо да се моментално уведе прекид ватре како би дошло до деескалације тензија. Подвукли смо да је најважније да се поново покрену преговори“, рекао је он.

Како се наводи у саопштењу руског Министарства иностраних послова, Лавров је током разговора такође истакао да је Русија спремна да пружи платформу за организацију будућих контакта за решвање сукоба у Нагорно-Карабаху.

Навео је и да ће Русија наставити да пружа сву неопходну подршку како би се конфликт у том региону решио политичким и дипломатским путем.

  • Пратите развој догађаја у Нагорно-Карабаху у Спутњиковој рубрици из минута у минут.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала