Престоница Јерменије пред одлучујућу утакмицу: Звезда и фудбал у другом плану, играчи хоће у рат

© Sputnik / Владимир Астапкович / Уђи у базу фотографијаПоглед на Јереван
Поглед на Јереван - Sputnik Србија
Пратите нас
Дан пре утакмице Арарат Јерменије и Црвене звезде у борби за Лигу Европе фудбал у Јерменији није ни близу главног фокуса.

Јасно је да је да је пажња свих Јермена усмерена на ратни сукоб са Азербејџаном у зони Нагорно-Карабах, због чега је гостовање Звезде „померено“ на Кипар.

О тој утакмици, баш из Јеревана, за Б92 говорио је дефанзивца „већег“ и трофејнијег Арарата Марко Прљевић, који је у Србији носио дресове Доњег Срема, Инђије, Рада...

„Звезда је фаворит, али...“, почиње Прљевић .

„Арарат је чврста екипа, која има доста самопоуздања и искусне играче, који су дошли из разних европских лига. Звезда је свакако фаворит, али се Арарат неће бранити 90 минута. Имају изузетно брзе крилне играче и у контрама је њихова шанса“, појаснио је.

Играће се у Никозији, где су црвено-бели ове сезоне елиминисани из борбе за Лигу шампиона од Омоније, такође „џелата“ јерменског првака.

„Звезда не игра најсјајније ове сезоне у Европи. Сада је неутрални терен, ништа не мора да значи... Ако Црвена звезда уђе максимално сконцентрисана од првог минута и искористи шансе, да ће проћи даље“.

Еуфорија је, логично, спласнула због стања у земљи, иако Арарат Јерменија бележи историјске резултате.

„Друга година заредом да Арарат Јерменија стиже пред групну фазу за Лигу Европе. То је показатељ да се ради о квалитетној екипи. Доласком Шпанца на место тренера траже још форму, у првенству не играју бриљантно, али је то озбиљан тим. Прошле године је била много већа еуфорија“.

Јерменима је приоритет да одбране своју земљу, наглашава Прљевић.

„Цела нација је преокупирана конфликтом Јерменије и Азербејџана. Фудбал је мање битан у целој земљи и генерално људи се надају проласку Арарат Јерменије. Пуно би то значило за њихов фудбал, али им је на првом месту одбрана своје територије. Фудбал је у другом плану“, рекао је Прљевић и појаснио колико озбиљно све схватају.
„У разговору са људима и саиграчима осећа се забрнитост. Они су јако су велики фанатици и патриоте, сви су спремни да бране отаџбину, чак су моји саиграчи, доктори и тренери јавили се у војни одсек. У случају да затреба још људи“.

Све спортске манифестације су одложене до даљег и питање је када ће се све вратити у нормалу.

До тада, како каже стамени дефанзивца, влада неизвесност и забринутост сваким новим даном када је реч о странцима у екипи.

А с њим су из Србије су још Игор Станојевић, Урош Ненадовић и Спасоје Стефановић.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала