Русија ће испоручити Египту 25 милиона доза вакцине против короне

© Фото : РФПИ и Центр имени Гамалеи / Уђи у базу фотографијаВакцине против ковида
Вакцине против ковида - Sputnik Србија
Пратите нас
Руски фонд за директне инвестиције и једна од водећих фармацеутских компанија Египта „Фарко“ склопили су споразум о испоруци 25 милиона доза вакцине против вируса корона „Спутњик V“ Египту, наводи се у саопштењу Фонда.
„Споразум ће подржати напоре египатског Министарства здравља да земљу обезбеди вакцином против вируса корона. Захваљујући споразуму између РФПИ и 'Фарко' 25 одсто становништва Египта ће имати приступ вакцини 'Спутњик V'. У будућности је планирано да се дистрибуира у суседне земље Египта“, саопштено је из РФПИ.

Споразум је склопљен преко кључне оперативне подружнице компаније „Биоџенерик фарма“.

На тај начин, Египат ће обезбедити разнолики пакет вакцина против вируса корона, који ће укључивати и вакцину засновану на хуманом аденовирусу. Ова платформа је добро проучавана деценијама, а њена безбедност је доказана у више од 75 међународних научих публикација и више од 250 клиничких тестирања, истичу из Фонда.

„Становници Египта ће добити вакцину направљену на платформи која нема дугорочне негативне последице по здравље, укључујући могућу појаву рака или опасности по репродуктивну функцију. Очекујемо да ће све већи број земаља укључити 'Спутњик V' у портфељ вакцина против вируса корона у наредним седмицама“, саопштио је генерални директор Фонда Кирил Дмитријев.

Више од 50 земаља Блиског Истока, Азије, Латинске Америке, Европе и Заједнице Независних Држава жели да купи руску вакцину против вируса корона.

Министарство здравља Русије је у августу регистровало прву вакцину на свету за превенцију ковида 19, коју је развио Научно-истраживачки центар за епидемиологију и микробиологију „Гамалеја“ и произвео заједно са Руским фондом за директне инвестиције. Вакцина је названа „Спутњик V“.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала