Сваког дана у исто време цело село остајало без интернета

© Фото : Pixabay / mohamed_hassanТелевизор
Телевизор - Sputnik Србија
Пратите нас
Техничари су коначно разрешили загонетку која је мучила месецима мештане једног села у Велсу. Нико није знао због чега читаво село сваког јутра тачно у седам сати остаје без интернета. Нису ни слутили да је за све крива једна "стварчица".

Неименовани житељ Аберхосана у покрајини Пувис у Велсу није био свестан да сигнал који је емитовао његов стари телевизор омета рад широкопојасне мреже за читаво село, преноси портал дневно.хр.

Мештани су пуних 18 месеци пријављивали спор рад интернета, а техничари никако нису могли да докуче због чега се то догађа, и то свакога јутра у седам сати.

Покушали су да реше проблем мењањем каблова, али то се није показало ефикасним. Тек када су набавили уређај за надзор схватили су у чему је цака. Стари ТВ уређај емитовао је електричне сметње.

“Свако јутро тачно у 7 сати, без грешке“, изјавио је техничар Мајкл Џонс.

Власници телевизора били су престрашени када су им рекли да је читавих 18 месеци њихов уређај стварао проблеме. Одмах су се сложили да ће стари ТВ да искључе и да га никада више неће користити.

Утврђено је да телевизор емитује један импулсни шум високе јачине који узрокује електричне сметње у другим уређајима.

Џонс каже да више није било проблема након што је утврђено шта узрокује пад интернета у селу.

Из телекомуникацијске компаније "Опенрич" поручили су да многи електрични уређаји, од спољне расвете до микроталасних пећи, потенцијално могу да узрокују пад широкопојасног интернета.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала