Турска предложила Русији: Решимо сукоб у Нагорно-Карабаху „опробаном методом“

© Sputnik / Михаил Климентьев / Уђи у базу фотографијаВизит президента РФ В. Путина в Турцию
Визит президента РФ В. Путина в Турцию - Sputnik Србија
Пратите нас
Турска је Русији предложила да се питање сукоба у Нагорно-Карабаху реши „опробаном методом“, односно по узору на сиријски модел, изјавио је турски министар иностраних послова Мевлут Чавушоглу.

Како је рекао, било би добро када би се што пре покренуо заједнички рад по том питању, баш као што су Москва и Анкара радиле у Сирији.

„Овај сукоб до сада није решен ни на билатералном, ни на мултилатералном нивоу. Нерешеност сукоба само охрабрује Јерменију“, рекао је он и додао да је Азербејџан предуго толерисао јерменску „окупацију“.

Према његовом мишљењу, питање такође може да се реши ако Јерменија повуче своје трупе са територије непризнате републике Нагорно-Карабах.

Како је рекао, разговор на ту тему вођен је са руским председником Владимиром Путином и руским министром спољних послова Сергејем Лавровом.

„Као што заједно делујемо у Сирији, покушали смо и овде, али нисмо успели. Кажу: Нека се обустави рат. Нека буде тако. Мора да се прогласи примирје, али Јерменија мора да се повуче са окупираних територија. Да ли се то говори? Не. Како ће се онда решити то питање?“, рекао је министар.

Чавушоглу је нешто раније изјавио да је Турска спремна да подржи Азербејџан и на бојном пољу и за преговарачким столом.

Пратите на Спутњику дешавања у Нагорно-Карабаху из минута у минут.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала