У Москви почела друга фаза вакцинације против короне

© Sputnik / Николай Хижняк / Уђи у базу фотографијаЛекар припрема шприц са вакцином
Лекар припрема шприц са вакцином  - Sputnik Србија
Пратите нас
Учесници последње фазе клиничког испитивања руске вакцине против вируса корона почели су да примају другу дозу вакцине „Спутњик V“, саопштила је заменица градоначелника Москве за социјални развој Анастасија Ракова.
„Другу компоненту вакцине против вируса корона већ је примило шест учесника испитивања. Данас је планирано да се вакцинише око 20 људи. 'Спутњик V' је двокомпонентна вакцина и ревакцинација је потребна да се ојача имунолошки одговор стечен приликом прве вакцинације. Према резултатима прве вакцинације, коју је примило више од 5.700 људи, видимо да се апсолутна већина осећа добро“, изјавила је Ракова.

Према њеним речима, друга фаза вакцинације већ је започета у медицинским установама у којима су вакцинисани први учесници тестирања. Реч је о четири установе – поликлиници број 2, 62 и 220, као и поликлиничком одељењу Градске болнице „Кончаловски“.

Ракова је истакла да ће друга фаза тестирања ускоро почети у свим болницама које су укључене у испитивање.

Временска разлика између прве и друге вакцинације је 21 дан.

Пострегистрациона клиничка тестирања руске вакцине против вируса корона започела су у Москви 7. септембра, а 9. септембра су вакцинисани први учесници.

Прочитајте још:

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала