После „Милоша Великог“ гради се ауто-пут „Вожд Карађорђе“

Пратите насTelegramOdyssey
На данашњој седници Владе донета је одлука да се „Коридорима Србије“ додели 200 милиона динара за израду просторног плана и генералног пројекта о изради ауто-пута „Вожд Карађорђе“, сазнаје Блиц.

Овај ауто-пут спојиће Шумадију са источном Србијом, а Влада је недавно донела закључак којим се потврђује да је тај инфраструктурни пројекат од посебног значаја за државу. Како је најављено, обухвата територије општина Сопот, Младеновац, Лазаревац, Аранђеловац, Топола, Рача, Лапово, Велика Плана, Свилајнац, Деспотовац и Бор.

„На овај начин оствариће се веза Источне, Западне и Централне Србије са Београдом и Војводином на северу, односно централном и западном Европом, као и са јужним деловима Србије, односно Македонијом, Бугарском и даље са Блиским истоком и Азијом“, најавили су недавно из „Коридора Србије“.

Петљом „Жупањац“ код Лазаревца биће спојена два аутопута, „Милош Велики“ и „Вожд Карађорђе“, што ће омогућити најкраћу везу са Црном Гором, а преко луке Бар и са јужном Италијом, као и везе са поморским лукама Јадрана и Средоземља.

Аутопут „Вожд Карађорђе“ биће повезан са саобраћајним Коридором 10 код Малог Пожаревца и Марковца, а допринеће побољшању општих услова живота грађана али ће омогућити и убрзани развој туризма у Шумадији.

Коридори су недавно истакли и да се очекивана финансијска корист од реализације пројекта односи на приходе од наплате путарине и на комерцијалне приходе.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала