Путин и Макрон позвали на прекид ватре у Карабаху

© AP Photo / Alexei DruzhininПредседници Русије и Француске Владимир Путин и Емануел Макрон на сахрани бившег француског председника Жака Ширака у Паризу
Председници Русије и Француске Владимир Путин и Емануел Макрон на сахрани бившег француског председника Жака Ширака у Паризу - Sputnik Србија
Пратите нас
Председници Русије и Француске, Владимир Путин и Емануел Макрон, разговарали су телефоном о ситуацији у Нагорно-Карабаху и Белорусији, саопштила је прес-служба Кремља.

Телефонски разговор одржан је на иницијативу француске стране. Како је навео Кремљ, шефови две државе „осудили су оштро погоршање ситуације у зони сукоба у Нагорно-Карабаху, а такође изразили забринутост због тренутних борбених дејстава“.

Путин и Макрон су позвали стране у сукобу на што скорији и потпуни прекид ватре и деескалацију напетости.

„Истакнуто је да не постоји алтернатива политичко-дипломатским методама решавању кризе у Нагорно-Карабаху. У том контексту размотрени су конкретни параметри даље сарадње, пре свега у формату Минске групе ОЕБС-а“, наводи се у саопштењу Кремља.

Осим тога, лидери су поново разговарали о ситуацији у Белорусији, а Путин је поново потврдио „принципијелан став о неприхватљивости било каквих покушаја мешања у унутрашње ствари суверене државе и спољног притиска на легитимне власти“.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала