Вучић: Опет ћемо пребројати све преминуле од ковида

Пратите нас
Одговарајући на питање у вези са различитим подацима о броју преминулих од корона вируса који су обелодањени у јавности, председник Србије Александар Вучић је најавио да ће Србија урадити комплетну ревизију података.

Вучић је рекао да Србија убедљиво највише тестира у целом региону и да "тек када тестирате некога и знате да је оболео од ковида можете да пријавите да је умро од ковида".

"Поносан сам на све лекаре, нико није слагао ниједну једину реч. У "Батуту" кажу да има мање смртних случајева него што је пријављено. Међутим, Србија ће први пут да уради оно што није урадила, комплетну ревизију. Поносимо се својим радом, поносан сам на лекаре, увек је најлакше да нападате оне који раде и који се боре. Тим људима који су направили такве резултате морам да честитам и да им кажем да сам на њих поносан", рекао је Вучић.

"Урадили смо као држава огроман посао, пре свега ови дивни лекари. Оно што је важно Србија ће урадити комплетну ревизију, клиничари комплетну ревизију за сваку смрт, за сваког човека, то никада нисмо урадили", закључио је Вучић.

Министар здравља Златибор Лончар одбацио је као нетачне информације које су се појавиле да је од ковида умрло три пута више људи него што је забележено у систему.

" Информација да је умрло три пута више људи није тачна. Стојим иза тога", рекао је Лончар.

Министар је рекао да такве информације нису утемељене ни на једном доказу и замолио све да буду опрезни када износе такве податке.

Прочитајте још.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала