Америчка војска хоће базу на Месецу

© NASA . NASAСвемирски брод кружи око Месеца - илустрација
Свемирски брод кружи око Месеца - илустрација - Sputnik Србија
Пратите нас
Америчке свемирске снаге разматрају могућност лансирања трупа у свемир, па и успостављање лунарне базе, иако ће до тада вероватно проћи много година.

Командир америчке свемирске команде Џон Шо саопштио је да ће „у једном тренутку послати људе у свемир“.

„Они би могли да управљају из командног центра негде у месечевој орбити или неког другог места“, навео је Шо, говорећи у уторак на на свемирској конференцији ваздухопловства.

Шо је, међутим, указао да ће проћи доста времена до евентуалне реализације те идеје. За то је навео два разлога: свемир није баш гостољубиво место за људе и напредак у развијању свемирске роботике.

„Најбољи роботи које су људи икада направили су вероватно сателити, било они који истражују друге планете, или који раде у Земљиној орбити“, рекао је он.

Уместо да трупе буду стациониране на Месецу, вероватније је да ће тај посао у догледно време обављати роботи, преноси портал „Футуризм“.

„Имаћемо велики број аутоматизованих и аутономних система који раде у земљиној и месечевој орбити у годинама пред нама, а који ће обављати активности националне безбедности у свемиру“, казао је Шо.

Свемирске снаге већ проучавају да ли је уопште могуће имати стално војно присуство на Месецу. Раније ове године, НАСА се придружила америчким свемирским снагама да би проучила да ли фузиони погон може бити решење за покретање такве базе.

Прочитајте још:

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала