Песков о тужби Наваљног: Поново прочитајте шта сам рекао

© Sputnik / Сергей Гунеев / Уђи у базу фотографијаПортпарол Кремља Дмитриј Песков
Портпарол Кремља Дмитриј Песков - Sputnik Србија
Пратите нас
Портпарол руског председника Дмитриј Песков, одговарајући на захтев да коментарише изјаву Алексеја Наваљног да намерава да га тужи због изјаве да ради са западним обавештајним службама, препоручио је да се поновно прочита оно што је раније рекао о „берлинском пацијенту“.

Одговарајући на питање каква је његова реакција на изјаву о тужби Наваљног и може ли се очекивати противтужба ако се блогер заиста обрати суду, Песков је рекао:

„Као одговор на ваше питање, једноставно ћу вам препоручити да поново прочитате оно што сам јуче рекао. Tо је одговор на ваше питање“.

Руски опозиционар и блогер Алексеј Наваљни рекао је у четвртак у интервјуу за немачки лист „Шпигл“ да иза његовог „тровања“ стоји председник Русије Владимир Путин. Песков је, коментаришући овај интервју, рекао новинарима да Русија има информације да агенти ЦИА раде са „берлинским пацијентом“ и да ово није први пут да му се дају упутства.

Истог дана, председавајући Државне думе Вјачеслав Володин изјавио је да је „сасвим очигледно“ да опозиционар сарађује са обавештајним службама и властима западних земаља. Према његовим речима, Наваљни „ради у њиховом интересу“. Фонд за борбу против корупције Наваљног након тога је на свом налогу на Твитеру саопштио да ће опозиционар тужити портпарола руског председника и да тражи од њега да објави доказе и чињенице који указују на рад са агентима ЦИА.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала