Порука из ДФ: Ако Дритан не може да контролише јастребове, нека мањински подржи владу

Славен Радуновић
Славен Радуновић - Sputnik Србија
Пратите нас
Након величанствене победе слободних грађана на изборима, упркос свим познатим опструкцијама одлазећег режима, све странке победнице би требало, да се уздрже од максималистичких захтева или уцена, како се не би Ђукановићу отварао простор за манипулацију, оцењује председник клуба посланика Демократског фронта Славен Радуновић.

„Уколико Дритан Абазовић не може да контролише јастребове у својим редовима, које нескривени шовинизам спречава да поштују елементарне постулате демократије, онда му као несумњивом борцу против режима остаје само једна опција – да подржи мањинску владу осталих 37 посланика опозиције“, саопштио Радуновић, преноси ин4с.нет.

С обзиром да странке окупљене у коалицијама „Мир је наша нација“ и „За будућност Црне Горе“, наглашава Радуновић, имају исти, цивилизацијски и демократски прикладан приступ, а то је да никога не уцењују, траже да се само испоштује воља бирача, не желе да кадрирају у туђем дворишту, али не дозвољавају да ни други то раде у њиховом, остаје да се онај који има 4 посланика, а прохтеве као да их има 34, склони у страну.

„Такође и пружи прилику неупоредиво организованијим и за коначни обрачун спремнијим структурама да у најкраћем року почисте Вељовићеве „за кеш спремне“ патриоте и корумпиране кадрове у Тужилаштву и Судству, које држе Црну Гору као таоца Мила Ђукановића. Потписани Споразум, којим се све стране обавезују да нова влада и ова парламентарна већина неће проблематизовати питања која се тичу међународног курса и обавеза Црне Горе, као ни отворена идентитетска питања, требало би да су довољна гаранција да ћемо сви моћи да будемо потпуно посвећени рашчлањивању институционално-мафијашке хоботнице и хитном чишћењу бирачког списка“, нагласио је Радуновић.

Након величанствене победе слободних грађана на изборима, упркос свим познатим опструкцијама одлазећег режима, све странке победнице би требало, оцењује Радуновић, да се уздрже од максималистичких захтева или уцена, како се не би Ђукановићу отварао простор за манипулацију.

„Нажалост и поред потписаног споразума, делови победничког тима, а по матрици коју је давно установио Ђукановић – бранећи Црну Гору од замишљеног непријатеља, желе да промене изборну вољу грађана и уценама елиминишу из власти главног контрибутора ове величанствене победе, српски народ и његове представнике. Ради се о готово истој аргументацији коју су користили Дарко Пајовић и Позитивна. И они су се позивали на највише вредности – на одбрану Државе, мултинационалног, мултикултуралног и мултиконфесионалног друштва. У суштини, ради се шовинистичко-елитистичком приступу, по којем сви грађани нису једнако вредни и како су баш они – малобројни, али „препаметни“, ексклузивни тумач народних жеља и заштитници општег интереса“, рекао је посланик Радуновић.

Надам се, каже он, да ће у наредном периоду мандатар Кривокапић успети својим добронамерним приступом да убеди све учеснике у овом процесу на суздржаност и солидарност.

Надам се да ће и УРА одустати од својих мегаломанских захтева да прекраја изборну вољу и да уређује по туђим двориштима, па да ћемо сви заједно, руку под руку, као и у предизборној кампањи, довршити започети посао“, закључио је Радуновић.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала