Потпредседник Грађанског покрета УРА: Ишао бих са Милом у шуму, ЦПЦ је моја црква /видео/

© Фото : УРАФилип Аџић
Филип Аџић - Sputnik Србија
Пратите нас
Потпредседник Грађанског покрета УРА Филип Аџић изјавио је да је спреман да крене у шуму са Милом Ђукановићем како би заједно одбранили Црну Гору и да му је блиска тзв. Црногорска православна црква „иако је постала експозитура ДПС-а“.

Аџић је рекао да је, „без обзира на нека неслагања“ са председником Црне Горе, Мило Ђукановић „озбиљан човек који има неке информације и зна нешто“.

„Ако постоје ти страхови о којима он говори, а ја не верујем у њих, али ако постоје, ако се испоставе као тачни, ја сам први, и сви моји саборци из Грађанског покрета УРА, који би стали иза њега и његове фамилије и свих оних функционера који су 30 година пустошили Црну Гору, и да је из шуме бранимо од свих оних који покушавају да је угрозе“, рекао је Аџић црногорску А 1 телевизију.

Говорећи о Црногорској православној цркви, Аџић је рекао да му је она блиска, иако није верник, Он је додао да не посећује ЦПЦ зато што је постала „партијска црква ДПС-а“.

„Доласком на њено чело господина Михаила та црква је постала гласило и експозитура ДПС-а. Раније као дете проводио сам време тамо, више као неко ко је живео близу и са својим друштвом ишао тамо, него као верник, али јесам поштовалац и неко ко сматра да Црногорци и људи који верују треба да имају своју цркву и да свако у Црној Гори може да верује у шта жели“, рекао Аџић.

Он је нагласио да подржава и да ће увек подржавати тзв. ЦПЦ без обзира на разлике и неслагања са људима који је данас представљају.

„Као што је и Црна Гора много већа од једне партије и једног човека тако је и та црква већа од једног њеног представника или људи који је тренутно представљају“, закључио је Аџић.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала