Творац руске вакцине против короне саветује избегавање алкохола у време вакцинације

© Sputnik / Виталий Белоусов / Уђи у базу фотографијаЛекар припрема шприц са вакцином
Лекар припрема шприц са вакцином - Sputnik Србија
Пратите нас
Директор центра „Гамалеја“, који је развио вакцину против вируса корона „Спутњик V“, Александар Гинцбург посаветовао је пацијентима да се уздржавају од алкохола током периода вакцинације, јер то омета стварање антитела.

„Могуће је у разумним количинама, али је веома тешко изазвати нормалан заштитни имуни одговор код особа које сваки дан пију пола чаше или чашу вискија. За оне који желе да се вакцинишу потребна је анти-алкохолна кампања“, истакао је Гинцбург.

Он је прецизирао да на производњу антитела негативно утиче свака врста алкохола, укључујући пиво и вино.

Гинцбург је додао да се у периоду вакцинације против короне могу користити сложени витамини, лекови против болова и други лекови, осим цитостатика.

„Узимање комплексних витамина након вакцинације је чак веома добро. Једино што не треба узимати су лекови цитостатици или оне који делују токсично на ћелије. Већина антибиотика не делује, али међу њима има и оних који делују негативно на наше ћелије, токсично. И њих је боље избегавати. Али треба се консултовати са лекаром. Обично антибиотици не делују на наше ћелије ни на који начин“, објаснио је Гинцбург.

Он је такође додао да на прве знаке температуре након вакцинације треба попити парацетамол, јер то не може нанети никакву штету.

Поред тога, он је додао да нема никаквих контраиндикација за вакцинацију ни у време менструације.

Министарство здравља Русије је у августу регистровало прву вакцину на свету за превенцију ковида 19, коју је развио Научно-истраживачки центар за епидемиологију и микробиологију „Гамалеја“ и произвео заједно са Руским фондом за директне инвестиције.

Прочитајте још:

 

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала