Путин честитао Дан јединства државном врху Немачке

© Sputnik / Игорь Зарембо / Уђи у базу фотографијаБранденбуршка капија у Берлину
Бранденбуршка капија у Берлину - Sputnik Србија
Пратите нас
Председник Русије Владимир Путин честитао је руководству Немачке Дан немачког јединства, истичући да је уједињење ове земље представљало важан догађај у историји Европе, саопштила прес-служба Кремља.

Путин је честитку упутио председнику Немачке Франку-Валтеру Штајнмајеру и немачкој канцеларки Ангели Меркел.

„Председник Русије нагласио је да је уједињење Немачке, које се догодило пре три деценије, било веома важан догађај у европској историји. Владимир Путин такође је потврдио постојану спремност Русије за дијалог и сарадњу са немачким партнерима о актуелним билатералним и међународним питањима“, наводи се у саопштењу.

Немачка овог 3. октобра обележава 30. Дан немачког јединства. У поноћ 3. октобра 1990. године државне институције Немачке Демократске Републике (ДДР) престале су са радом, војска и морнарица су расформиране, а земља је престала да постоји – према договору о уједињењу Немачке од 31. августа 1990. територија бивше социјалистичке републике укључена је у састав Савезне Републике Немачке. У састав нове земље ушле су државе: Бранденбург, Мекленбург-Западна Померанија, Саксонија, Саксонија-Анхалт и Тирингија.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала