Трамп примио експериментални лек

© AP Photo / Susan WalshАмерички председник Доналд Трамп са заштитном маском на лицу
Амерички председник Доналд Трамп са заштитном маском на лицу - Sputnik Србија
Пратите нас
Председник САД Доналд Трамп примио је коктел два антитела, експериментални лек против ковида 19 који је произвела америчка компанија „Регенерон“, саопштио је његов лекар Шон Конли.

Експериментални лек против ковида 19 који је примио Трамп, представља коктел два вештачки произведена антитела, која опонашају природну одбрамбену реакцију организма против вируса. Она имају за циљ да се снажно вежу за протеин на површини вируса, пише Би-би-си.

Професор Питер Хорби са Универзитета Оксфорд наводи да лек спречава да се вирус веже за ћелије, да уђе и њих и да се размножава, као и да помаже имуном систему да нападне и убије вирус.

Хорби тврди да је ово један од лекова за ковид 19 који највише обећава и који је показао снажно дејство у лабораторијским културама ћелија и у тестовима спроведеним на животињама. Он је додао да се лек тренутно испитује у Великој Британији, у склопу програма за проучавање лекова против ковида 19 који је раније показао да је стероид дексаметазон ефикасан за лечење ове болести.

Лек компаније „Регенерон“ већ је доступан пацијентима у три болнице на северу Енглеске, у склопу поменутог програма, којим ће ускоро бити обухваћено 30 до 40 болница, наводи Хорби, преноси Танјуг.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала