У Србији више од 50 канадских компанија – могућа директна авио-линија између Београда и Торонта

© Фото : PixabayКанадаска застава
Канадаска застава - Sputnik Србија
Пратите нас
Развој билатералних односа Србије и Канаде је позитиван, а видљив је и напредак сарадње на плану економије и инвестиција, оценила је председница Владе Републике Србије Ана Брнабић у разговору са амбасадорком Канаде у Србији Кетлин Чабом.

Председница Владе је истакла да најзначајнији вид билатералне сарадње представљају инвестиције, пре свега у сектор рударства и енергетике, за који су канадске компаније традиционално заинтересоване, истичући и да у овом тренутку на нашем тржишту послује више од 50 канадских компанија, пише пословни портал „Е капија“.

Чаба је указала на то да су инвеститори из Канаде препознали Србију као веома добру дестинацију за улагања у области рударства и енергетике, и изразила уверење да ће, упркос пандемији корона вируса, додатни подстрек развоју економских односа бити директна авио-линија између Београда и Торонта, на чијем увођењу две стране интензивно раде.

Ова директна веза двеју држава, како је објаснила, биће од изузетног значаја, како за бржи развој односа наших држава, тако и за бројну српску дијаспору у Канади, која је и важна спона два народа.

Амбасадорка Канаде је похвалила брзи напредак у области иновација и дигитализације, препознајући Србију као лидера у региону у овим областима.

Као добар пример и симбол развоја и модернизације, Чаба је навела Биосенс институт у Новом Саду, који ће направити велики искорак у дигитализацији пољопривреде и повезати овај важан сектор са информационим технологијама.

Она је изразила очекивање да ће се сарадња Србије и Канаде у будућности развити и у областима науке и иновација.

Премијерка је исказала захвалност амбасадорки на пожртвованом раду током мандата у Србији, и подсетила на допринос и подршку који је Амбасада Канаде пружила женском предузетништву, култури и традицији Србије, пре свега, кроз покровитељство Етно мреже, која кроз пласман српских рукотворина има значај у културном и туристичком смислу, преноси Блиц.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала