Киргизија: Странка с највише гласова спремна за ново гласање, сукоби трају, 120 повређених

© Sputnik / Табылды Кадырбеков / Уђи у базу фотографијаПротести у Бишкеку
Протести у Бишкеку - Sputnik Србија
Пратите нас
Странка „Биримдик“ (Јединство) која води на парламентарним изборима у Киргизији изразила је спремност за поновљено гласање. У Киргизији су јуче одржани избори а данас су у главном граду избили протести присталица странака које нису прешле цензус. Њихов главни захтев је понављање избора.

„Политичка партија Биримдик је спремна за понављање избора ако до тога дође. Биримдик позива и друге странке које су прешле цензус на то“, написао је на Твитеру представник странке за медије Адилет Султаналијев.

Према прелиминарним подацима највише гласова су освојили: „Јединство“ (провладина партија) – 24, 52 одсто гласова, „Домовина Киргизија“ (такође провладина странка) – 23,89 одсто и две центристичке странке -  „Киргизија“ – 8,73 одсто  и „Јединствена Киргизија“ – 7,11 одсто гласова. 

Остале нису прешле цензус од седам одсто гласова.

У граду и даље трају сукоби полиције и демонстраната, а према најновијим подацима Министарства здравља, има 120 повређених, од којих су неки у тешком стању.

Половину повређених чине полицајци. Сукоби трају већ пет сати а демонстранти су поново заузели централни трг Ала-То, док је у осталим деловима града сада углавном мирно.

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала