Захвалност за храброст – Представе у „Вуку“ бесплатне за здравствене раднике

© Фото : Архива Театар ВукТица
Тица - Sputnik Србија
Пратите нас
Као знак захвалности за храброст у борби против вируса, Театар Вук здравственим радницима поклања карте за све представе у новој сезони.

Представа за хероје - Премијера „Тице“

За премијере у новој позоришној сезони, као и за представе са месечног репертоара, медју којима су представе „Руска смрт“, „Свлачење“, „Кад је Ниче плакао“, „Шупљи камен“ и многе друге, Театар Вук обезбедио је бесплатне улазнице за здравствене раднике, који су свакодневно и несебично помагали другима.

Тако ће наши хероји моћи премијерно да погледају и представу „Тица“ којом ова установа културе започиње сезону 7. октобра. Комад заснован на роману Вилијема Вортона,у драматизацији Наоми Волас, доноси причу о двојици пријатеља који су из безбзрижне младости отргнути и бачени у вртлог ратне кланице.

„Тица“ је прича о снази искреног и дубоког пријатељства, о застрашујућим ефектима које рат оставља на психу човека, али пре свега основна мисао овог комада је дефинисана сталном и снажном људском потребом да се превазиђу све могуће и немогуће границе како би се досегла крајња слобода и неспутаност појединца.

 

© Фото : Архива Театра ВукУ кавезу послератних траума, слика из представе „Тица“
Захвалност за храброст – Представе у „Вуку“  бесплатне за  здравствене раднике - Sputnik Србија
У кавезу послератних траума, слика из представе „Тица“

У овој представи редитељ Мишко Милојевић представља нам и нову генерацију младих, талентованих глумаца као што су Вукашин Јовановић, Стојша Ољачић, Немања Стаматовић, Александар Кецман, Жељко Максимовић и Драган Секулић. Аутор сценографије је Милан Миладиновић, Мина Миладиновић је реализовала костиме, док је музику за представу компоновао Божидар Обрадиновић.

Комад је први пут изведен у Вест Енду у Лондону, а познат је и истоимени филм чију режију потписује недавно преминули Алан Паркер, са Николасом Кејџом и Метјуом Модином у насловним улогама.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала