Киргизија: Повређено 190 полицајаца, протести не посустају /видео/

© Sputnik / Табылды Кадырбеков / Уђи у базу фотографијаПротести у Киргизији
Протести у Киргизији - Sputnik Србија
Пратите нас
За време протеста у Киргизији повређено је укупно 190 полицајаца, док је шесторица у тешком стању, преносе локални медији.

Поред тога, демонстранти су уништили шест полицијских специјалних возила, док су четири током протеста запаљена.

Према последњим информацијама протести и даље трају у центру Бишкека, а демонстранти покушавају да се пробију у зграду Министарства унутрашњих послова Киргизије.

Упоредо, председник Соронбај Женбеков позвао је опозицију да заустави протесте и рекао да је снагама безбедности наредио да не употребљавају ватрено оружје. Он је потврдио своју спремност да поништи резултате спорних парламентарних избора.

Подсетимо, после вишечасовних окршаја са полицијом демонстранти су упали у зграде парламента и владе и ослободили из затвора бившег председника Алмазбека Атамбајева и премијера Сапара Исакова.

На изборима у недељу, странка Биримдик (јединство), коју предводе присталице председника Соронбај Женбекова, освојила је 24,45 одсто гласова, према незваничним резултатима које је објавила изборна комисија.

Одмах иза ње је странка Мекеним Киргистан (Домовина) са 23,95 одсто гласова, на чијој листи су бивши чланови коалиције и бивши посланици опозиције.

Рискелди Момбеков, опозициони кандидат на председничким изборима из странке Ата Мекан, рекао је да је председник обећао поштене изборе, али није одржао реч. Он је од изборне комисије затражио да поништи изборе у року од 24 сата.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала