Мали најавио повећање плата од наредне године

© Sputnik / Александар МилачићСрпски динари
Српски динари - Sputnik Србија
Пратите нас
Министар финансија Синиша Мали изјавио је да је 99 одсто сигуран да ће плате у јавном сектору бити повећане од 1. јануара следеће године. Он је додао да ће се након разговора са делегацијом ММФ-а, у наредне две недеље, знати колико ће то повећање бити.

Мали је, гостујући у Дневнику РТС-а, рекао да се од 1. јануара повећава минимална цена рада, као и пензије у висини од 5,9 одсто.

„Тема са ММФ-ом је да видимо како нам буџет стоји, какво ће бити повећање плата у јавном сектору. Сачекали смо септембар и октобар, 99 одсто сам сигуран да ћемо моћи да повећамо плате у јавном сектору“, казао је министар финансија.

Мали је истакао да је сигуран да ниједна земља у Европи у овом тренутку не подиже плате и пензије, што, како је оценио, довољно говори о „економској снази Србије“.

Он је навео да је за нама тешка година и да је економска криза условљена пандемијом „највећа криза која је икада погодила свет“.

„Србија се са тиме добро носи. Ми смо кроз снажан програм подршке привреди успели да спасимо привреду, нема те црне слике која је долазила из света, изгубљена радна места, то код нас немате. Сачували смо макроекономску стабилност“, нагласио је Мали.

Када је реч о избору нове Владе Србије, министар је рекао да ће цео процес бити завршен у наредне две недеље.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала