Медојевић: Поднећу оставку на место посланика након избора Владе

© AFP 2023 / ANDREJ ISAKOVICЛидер Пократе за промјене Небојша Медојевић
Лидер Пократе за промјене Небојша Медојевић  - Sputnik Србија
Пратите нас
Председник Покрета за промене (ПзП) Небојша Медојевић поднеће оставку на функцију посланика у Скупштини Црне Горе након формирања Владе.

Он је потврдио „Вијестима“ да ће га у скупштинској клупи заменити политички директор ПзП-а Дејан Вујисић.

„Као што сам и јавно обећао поднећу оставку на место посланика у Скупштини одмах након избора прве демократске Владе у историји Црне Горе. Падом режима Ђукановића остварен је мој најважнији лични политички циљ“, рекао је Медојевић.

Он је додао да је време да се бави имплементацијом програма ПзП-а у Влади ако буде у њој или озбиљним реформама ПзП-а која, како је казао, мора да се мења у новим условима, након великих политичких промена.

Медојевић је у претходним медијским иступима исказао интересовање за ангажман у сектору безбедности, посебно у Агенцији за националну безбедност (АНБ).

ПзП-у је након парламентарних избора припало пет од 27 мандата са листе „За будућност Црне Горе“.

Партија на чијем је челу Медојевић формирала је посебан посланички клуб у Скупштини. Такав поступак је објашњен тежњом да странка поново буде препозната по политици која промовише државност Црне Горе, подршку стандардима ЕУ и НАТО.

Претходно је Бранка Бошњак у емисији на А1 телевизији изјавила да су она, Медојевић и Бранко Радуловић предложили функције у будућој Влади Црне Горе, те да је на мандатару да одлучи о предлогу, али исто тако и да образложи у случају да он буде одбијен.

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала