Мештанима села код Зрењанина из славина тече вода која гори /видео/

© Фото : Twitter/Ivan Živkov/PrintscreenВода која гори излази из чесми у Стајићеву код Зрењанина
Вода која гори излази из чесми у Стајићеву код Зрењанина - Sputnik Србија
Пратите нас
Мештанима Стајићева код Зрењанина из славина тече „вода која гори“ или „ватрена вода“, како је зову. Ради се о запаљивом гасу који излази из чесме када се одврне вода.

Мало је рећи да је Здравко Миланков остао у чуду када је схватио да у својој новој кући у Стајићеву из славина уз воду тече и запаљиви гас.

Као Зрењанинац, нажалост је навикао да вода буде жута и опасна за пиће, па се томе није пуно зачудио и када је дошао у Стајићево. Но, убрзо му је постало јасно да је овде вода посебно опасна, пише „Блиц“.

„Пола села је на том неком бунару који има овај проблем, друга половина има нормалну воду. Буквално кад пустите воду првих пола минута тече запаљиви гас. Ово је озбиљан проблем“, каже Миланков.

Додаје да је остао у чуду када је схватио да је људима у селу то нормална ситуација.

​„Како то може бити нормално?! Покушао сам да запалим воду и успело ми је, па сам одмах снимио видео како би покушао да алармирам јавност. Верујте, има људи у селу који ту воду и пију, јер немају шта друго. Иначе вода гори само када је врућа, са хладном се то не дешава“, испричао нам је је Миланков.

Тако, током ноћи, у бојлер зна толико да се наталожи гаса да он цури из славине уз воду и доста дуже од неколико минута.

Миланков каже како га чуди да се до сада није десила нека катастрофа, мада када се мало распитао, сазнао је да је овде било више неуобичајених пожара него у другим местима.

„Чуо сам да су се у селу некима запалиле веш машине, чак и да је једна жена горела, али не знам да ли је то истина. Свакако не бих палио цигарету поред ове воде“, испричао је он.

Иван Живков, социолог из Зрењанина, поделио је Здравков снимак на Твитеру. Каже да га ништа не изненађује када је у питању вода у околини Зрењанина.

„Свашта смо доживели са водом овде, ништа ме не чуди, ни гасови, експлозије, ни пожари, ето и ова која гори нам изгледа није чудна“, изјавио је Живков.

Иначе, забрана да се вода из зрењанинског водова користи за пиће на снази је још од 2004 године због повишене концентрације арсена. Упркос бројним апелима, залагању аткивиста и грађана, писању медија, тај проблем ни до дан данас није решен.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала