Нагорно-Карабах позива да се формира међународна антитерористичка коалиција

© Sputnik / Sputnik / Уђи у базу фотографијаСтамбене зграде уништене у гранатирању Степанакерта у Нагорно-Карабаху
Стамбене зграде уништене у гранатирању Степанакерта у Нагорно-Карабаху - Sputnik Србија
Пратите нас
Председник непризнатог Нагорно-Карабаха Араик Арутјуњан је, у светлу вести о терористима који ратују на страни Азербејџана у сукобу у Нагорно-Карабаху, позвао да се формира међународна антитерористичка коалиција.
„Као председник државе која се бори за своју независност, позивам цивилизовани свет да активно учествује у борби против тероризма. Императив дана је формирање активне и ефикасне међународне антитерористичке коалиције“, написао је Арутјуњан на Фејсбуку.

Према његовим речима, Јерменија и Нагорно-Карабах „данас су на првој линији те борбе“.

„Борићемо се до коначне победе. Али то није само проблем Јерменије и Нагорно-Карабаха“, нагласио је Арутјуњан.

Он је додао да су у данашњем свету, када је немогуће било шта сакрити од било кога, „сви јасно видели да се у Азербејџан пробила међународна терористичка мрежа џихадиста“.

„Ни за једну државу на свету није тајна да су мета те страшне терористичке мреже цивили Нагорно-Карабаха и Јерменије, наши градови и села, наше право да живимо слободно и да управљамо нашом судбином“, истакао је председник непризнате републике.

Према његовом мишљењу, „Турска, која доследно помаже и управља том мрежом, уз сагласност опортунистичких власти званичног Бакуа, користи Азербејџан као инструмент за стварање новог жаришта међународног тероризма на Јужном Кавказу“

„Сигуран сам да сваки одговорни учесник у светском политичком животу, држава или организација, јасно схватају опасне последице таквих развоја догађаја. Још се сећамо резултата покушаја џихадиста да формирају ентитет налик на државу у Ираку и Сирији. Све државе света треба да спрече планове Турске да претвори Азербејџан у јазбину тероризма на Јужном Кавказу“, поручио је он.

Читајте на Спутњику најновије информације о сукобу у Нагорно-Карабаху.

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала