Наваљни открива како се све одиграло: Преплавио ме је осећај да ћу умрети

© Sputnik / Михаил Воскресенский / Уђи у базу фотографијаРуски опозиционар Алексеј Наваљни
Руски опозиционар Алексеј Наваљни - Sputnik Србија
Пратите нас
Руски опозиционар и блогер Алексеј Наваљни описао је детаље из авиона када му се здравствено стање нагло погоршало и испричао је како се осећао пред хоспитализацију у Омску. „У авиону ме је преплавио осећај да ћу умрети“, рекао је.

„Анализирао сам и размишљао када ми се први пут слошило, и схватио сам да сам се на аеродрому осећао одлично, није ме занимало ништа осим куповине сибирских слаткиша деци на поклон. Ушао сам у авион радујући се и помислио да ће наредних три и по сата бити дивно, јер ме нико не дира. Отворио сам лаптоп, пустио серију 'Рик и Морти', што увек радим при полетању и почео да гледам. Управо зато, узгред буди речено, знам тачно у ком тренутку ми је позлило. Негде отприлике након 20 минута ми је постало незанимљиво да гледам серију и осетио сам да ме је облио хладан зној“, рекао је Наваљни у интервјуу новинару и влогеру Јурију Дуду.

Према речима Наваљног, никада није доживео нешто слично. Страшно му се слошило и „преплавио га је осећај да ће сад умрети“, али је, како је рекао, било је немогуће да разуме од чега и шта га боли.
Алексеј Наваљни - Sputnik Србија
Први видео-интервју Наваљног након инцидента: И даље ми дрхте руке, али ћу се опоравити

Додао је да је замолио своју портпаролку Киру Јармиш да разговара с њим. „Видим да јој се уста отварају, нешто говори, али не баш разумљиво“, рекао је Наваљни.

Према његовим речима, отишао је да се умије, али је схватио да не може сам да се врати из тоалета и да мора да потражи помоћ. Како је рекао, некако је успео да се окрене према стјуарду и казао му: „Отровали су ме, умрећу сада“. Наваљни је рекао да је након тога „само легао под његове ноге“.

Последње чега се сећа је да су сви почели да јуре и да нешто питају: „Молили су ме да останем свестан, а затим је некако све утихнуло“.

Лечење ће коштати око 70.000 евра

Наваљни је у интервјуу рекао и да ће његово лечење у берлинској клиници „Шарите“ коштати око 60 или 70 хиљада евра, као и да ће сви који ће помоћи у плаћању овог рачуна јавно објавити своја имена.

Блогер је додао да је „за њега је то огроман новац“ и да нема 70 хиљада евра да плати своје лечење, али да постоје људи који су спремни да помогну у плаћању лечења.

Иначе, то је први видео-интервју опозиционара након инцидента.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала