Од Лознице до Новог Сада за сат времена: Потписан уговор за Фрушкогорски коридор

© Tanjug / DRAGAN KUJUNDZICПотписивање уговора о изградњи Фрушкогорског коридора
Потписивање уговора о изградњи Фрушкогорског коридора - Sputnik Србија
Пратите нас
Влада Србије и кинеска компанија ЦРБЦ потписалe су Уговор о изградњи Фрушкогорског коридора, од Новог Сада до Руме, чија је укупна вредност 606 милиона евра. За сат времена ће моћи да се стигнете од Лознице до Новог Сада.

Председник Србије Александар Вучић изјавио је да ће ова брза саобраћајница од око 48 километара бити изграђена у рекордном року, до 15. марта 2024. године.

„Фрушкогорски коридор биће веома значајан не само за Новосађане, већ и за грађане из свих делова Бачке и Срема и скратиће им пут ка западу Србије и западним земљама“, нагласио је Вучић.

Он је навео да ће та брза саобраћајница, пре свега, омогућити лак долазак до Фрушке горе и Руме.

У оквиру брзе саобраћајнице биће изграђен и мост на Дунаву код Ковиља од 1,8 километара и тунел Иришки венац од чак 3,5 километара, истакао је председник Србије.

Додаје да ће се та брза саобраћајница надовезати на аутопут Рума-Шабац који се гради, као и брзу саобраћајницу од Шапца до Лознице.

„То је око 125 км где ћете моћи за сат времена да стигнете од Лознице до Новог Сада. Нико није вероватно раније да је то могуће“, нагласио је Вучић.

Уговор су о изградњи Фрушкогорског коридора потписали су министарка Зорана Михајловић и директор компаније Џан Сјао Јен.

Фрушкогорски коридор ће спојити ауто-путеве ка Шиду и Суботици. Имаће четири коловозне траке ширине по 3,5 метра. Пошто неће имати зауставне траке, тај пут ће се водити као брза саобраћајница, а не као ауто-пут, наводи Танјуг.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала