Турска нуди заједничку сарадњу: Знамо колико је Русија уложила у мир у Карабаху

© Sputnik / Валерий Мельников / Уђи у базу фотографијаМинистар спољних послова Турске Мевлут Чавушоглу
Министар спољних послова Турске Мевлут Чавушоглу - Sputnik Србија
Пратите нас
Министар спољних послова Турске Мевлут Чавушоглу изјавио је да сви знају колико је Русија уложила напора да се разреши конфликт у Нагорно-Карабаху, баш као и Турска, стога је од изузетне важности да се покрене заједнички рад Москве и Анкаре по том питању.

Како је рекао, свака земља би требало да буде на страни истине, а истина је на страни Азербејџана.

„Све земље, укључујући Русију, требало би да буду на страни истине. Русија је у саставу минске тројке, има односе и са Азербејџаном и са Јерменијом, због чега мора да уложи многе напоре како би се конфликт решио. Ми желимо да уложимо још више напора, зато је и потребан заједнички рад“, рекао је Чавушоглу.

Турски министар тренутно борави у посети Бакуу где се састао са председником Азербејџана Илхамом Алијевом.

Том приликом Алијев је рекао да „Турска води политику мира на Блиском истоку и на Кавказу“, те да таква политика већ даје одређене резултате.

„Политика Турске у региону је усмерена искључиво на мир. Ситуација у вези са нападом Јерменије још једном показује да је Турска велики ауторитет у региону, па чак и у свету, што нам даје додатну снагу“, рекао је Алијев.

Азербејџански председник је уједно рекао и да је од изузетне важности чињеница да су Азербејџан и Турска савезнице, што је данас очигледно не само народима те две земље, већ и целом свету.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала