Ухапшени Хрвати, варањем српских фирми „зарадили“ милионе

CC0 / / Лисице, хапшење
Лисице, хапшење - Sputnik Србија
Пратите нас
По налогу Трећег основног тужилаштва у Београду прошле седмице су ухапшена два држављанина Хрватске Х.П. (33) и Ј.К. (29) због сумње да су преварили и оштетили више од 1.500 привредних друштава из Србије и прибавили имовинску корист од око седам милиона динара.

У саопштењу тужилаштва се прецизира да се осумњиченима ставља на терет да су током септембра у Београду, на више различитих локација, у намери да себи прибаве противправну имовинску корист, лажним приказивањем чињеница српска привредна друштва довели у заблуду и оштетили их.

Х.П се сумњичи да је ангажовао привредно друштво да изради 186.300 примерака понуда за упис у привредни регистар који је преко другог привредног друштва водио један од осумњичених, прецизира тужилаштво.

Он је писаним путем позивао заинтересоване привредне субјекте да изврше уплате од 4.500 динара на рачун тог привредног друштва.

На основу одштампаних понуда и достављених уплатница 1.572 привредна субјекта извршило је уплате траженог новца, иако није оформљен регистар у који су уписани подаци тих привредних субјеката.

На тај начин осумњичени су прибавили имовинску корист од око седам милиона динара.

Осумњиченима се на терет ставља продужено кривично дела превара у саизвршилаштву.

Након што су саслушани, суд им је на предлог тужилаштва одредио притвор од 30 дана, преноси Танјуг.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала