Армија одбране Карабаха повратила изгубљене положаје

© AP Photo / Armenian Defense Ministry Јерменски војник пуца из артиљеријског оруђа током сукоба у Нагорно-Карабаху
Јерменски војник пуца из артиљеријског оруђа током сукоба у Нагорно-Карабаху - Sputnik Србија
Пратите нас
Председник непризнате Републике Нагорно-Карабах, Араик Арутјуњан, саопштио је да је током борби Армија одбране Карабаха повратила изгубљене положаје од азербејџанских оружаних снага и спасила 19 својих војника који су се скривали у шуми.

„Још једним бриљантним војним маневром Армија одбране не само што је ослободила један од изгубљених положаја, већ је успела и да спаси животе 19 наших војника, који су се неколико дана пре тога храбро опирали непријатељу и, уместо да се повуку, били принуђени да се скривају у најближој шуми, чекајући контраофанзиву наших трупа“, написао је Арутјуњан на Фејсбуку. 

Према његовим речима, током операције азербејџанска страна претрпела је велике губитке.  

У међувремену је на периферији главног града Карабаха, Степанакерта, дроновима уништен систем ПВО војске Карабаха, јавио је дописник Спутњика.

У првој половини дана изнад Степанакерта се појавило неколико ударних дронова који су бацали бомбе на различите делове града. Систем за противваздушну одбрану, који је био постављен у планинама у близини града и закамуфлиран, отворио је на њих ватру, један дрон је оборен и он се срушио у планинама. Беспилотне летелице су након тога успеле да баце бомбу на ПВО систем који се запалио.

Цивилно становништво се све то време налазило у подрумима и склоништима. Тренутно је у Степанакерту затишје.

Борбе на контакт линији у Карабаху почеле су 27. септембра. Баку и Јереван међусобно се оптужују за избијање сукоба. У Јерменији је објављено ратно стање и општа мобилизација. У Азербејџану је уведен полицијски час и делимична мобилизација.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала