Милан Кнежевић: Син врховног државног тужиоца Црне Горе учествовао у рекетирању српског бизнисмена

© Sputnik / Небојша ПоповићКонференција за штампу Демократског фронта
Конференција за штампу Демократског фронта - Sputnik Србија
Пратите насTelegramOdyssey
Један од лидера ДФ-а Милан Кнежевић је на конференцији за штампу навео да су Алекса Станковић и основни државни тужилац Никола Боричић 24. августа присуствовали инциденту када је српског бизнисмена извјесни Милан Калоштровић ударао и малтретирао.

Кнежевић је Алексу Станковића - сина врховног државног тужиоца Ивице Станковића, оптужио да је љетос покушао да изнуди рекет у износу од 120 хиљада евра од српског бизнисмена, додајући да је све вријеме био присутан и основни тужилац Никола Боричић.

Постоји и снимак малтретирања

Он је додао да су све вријеме, како је казао, иживљавања и малтретирања над српским бизнисменом Срђаном Кнежевићем, осим Алексе Станковића и основног државног тужиоца Николе Боричића, били присутни и припадници Управе полиције Црне Горе задужени за личну пратњу и заштиту личности Алексе Станковића, пошто је његов отац врховни државни тужилац Ивица Станковић.

„Због тога позивамо предсједника основнога суда Бранка Вучуровића у Котору да читавој црногорској јавности презентује снимак физичког напада и малтретирања господина Срђана Кнежевића и покушаја његовог рекетирања“, казао је Кнежевић.

Предсједник ДНП-а је такође устврдио да је снимак малтретирања на ком се налазе и његов син Алекса и тужилац Никола Боричић, био главно средство који је специјални државни тужилац Црне Горе Миливоје Катнић уцјењивао врховног државног тужиоца Ивицу Станковића.

Кнежевић је због тога позвао да Ивица Станковић из моралних разлога хитно поднесе оставку  на функцију врховног државног тужиоца, те да исто то учини и главни специјални тужилац Миливоје Катнић.

Управу полиције вратити по окриље МУП-а

Кнежевић је додао  и да је Милан Калоштровић, који је шамарао и малтретирао поменутог српског бизнисмена, прије неколико дана ухапшен у Београду под, како је казао, лажним идентитетом и са полицијском значком Управе полиције Црне Горе.

„То је довољан доказ и аргумент да данас тужилаштво ако га има, покрене поступак против директора Управе полиције Веселина Вељовића. Зато ћемо ми на наредној сједници Скупштине Црне Горе када се буде расправљало о формирању владе, предложити и нови закон о унутрашњим пословима гдје ћемо Управу полиције да вратимо под надлежност Министарства унутрашњих послова, да се никад више не може десити да та Управа буде одметнути криминално-коруптивни орган гдје више не знамо ко је полицајац а ко криминалац“, казао је један од лидера ДФ-а.

Он је подсјетио да је ову аферу најавио још прије 3 недеље те да је за све вријеме њеног трајања било покушаја иза кулиса да се она амортизује, као и да је добијао пријетње од неформалних центара моћи да ће му живот бити угрожен уколико буде изашао са овим подацима, а односе се на Ивицу Станковића, Миливоја Катнића, Алексу Станковића и Николу Боричића.

„Криминални центри који мисле да ће зауставити истину елиминацијом мене или било га из ДФ-а треба да знају да мојом смрћу неће ријешити ништа. Борба против организованог криминала ће се наставити несмањеним интензитетом када будемо формирали владу и неће бити недодирљивих“, поручио је Кнежевић.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала