Председник Јерменије: Надам се да ће напори Русије омогућити да се заустави крвопролиће у Карабаху

© Sputnik / Владимир Астапкович / Уђи у базу фотографијаПоглед на Јереван
Поглед на Јереван - Sputnik Србија
Пратите нас
Председник Јерменије Армен Саркисјан изразио је наду да ће напори Русије омогућити да се у наредним данима заустави крвопролиће у Нагорно-Карабаху.

У обраћању руском председнику поводом његовог рођендана, Саркисјан каже:

„Желим да се надам да ће напори Русије дозволити да се већ у наредним данима заустави крвопролиће на граници Јерменије и у зони конфликта у Нагорно-Карабаху“, навео је јерменски председник, саопштила је његова прес-служба.

Како је навео у Јерменији се веома цени велики допринос Путина у развоју савезничких односа између две земље, стратешког партнерства и узајамно корисне сарадње у политичкој, економској, војној, војно-техничкој и хуманитарној сфери.

Сукоби у Карабаху

Борбе на контакт линији у Карабаху почеле су 27. септембра. Баку и Јереван међусобно се оптужују за избијање сукоба. У Јерменији је објављено ратно стање и општа мобилизација. У Азербејџану је уведен полицијски час и делимична мобилизација.

Лидери Русије, Сједињених Америчких Држава и Француске позвали су Јереван и Азербејџан да хитно прекину сукобе и започну преговоре без предуслова. Турска је изјавила да ће Азербејџану пружити сваку помоћ, како на бојном пољу, тако и за преговарачким столом.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала