САД обелоданиле документа: Обама планирао да повеже Трампа са Русијом

© AFP 2023 / Odd Andersen, Jim WatsonПредседници Русије и САД Владимир Путин и Доналд Трамп
Председници Русије и САД Владимир Путин и Доналд Трамп - Sputnik Србија
Пратите нас
Директор америчке Националне обавештајне службе Џон Ретклиф објавио је белешке бившег директора ЦИА Џона Бренана који се вероватно могу сматрати доказима да су демократе имале план да повежу тадашњег кандидата за председника САД Доналда Трампа са Русијом, саопштава телевизија „Фокс њуз“.

Ретклиф је приложио копију документа од две странице. Према речима извора на који се „Фокс њуз“ позива, те белешке је лично исписао Бренан уочи избора 2016. године након што је тадашњем председнику САД Бараку Обами поднео извештај о томе.

Конкретно, у белешкама се говори да је наводно „Хилари Клинтон одобрила предлог једног од њених саветника за спољну политику да дискредитују Доналда Трампа скандалом о умешаности руске службе безбедности“. Као датум се наводи 28. јул. Даље је Бренан забележио три тачке које је изнео Обама, али је откривен садржај само једне од њих: “Било какви докази о сарадњи Трамповог штаба и Русије“.

Судећи по иницијалима и именима других учесника у састанку, тамо су присуствовали и тадашњи директор ФБИ Џејмс Коми и саветница за националну безбедност Сузан Рајс.

У саопштењу за „Фокс њуз“ Ретклиф је изјавио да је објавио те белешке на захтев председника САД Доналда Трампа.

Трамп је раније одобрио да се обелодане сва документа која се односе на наводно мешање Русије у америчке изборе, као и скандал са мејловима бивше државне секретарке Хилари Клинтон.

Прочитајте још:

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала