Одјекују експлозије у бившим војним складиштима у Русији, евакуисано више од 1.600 људи /видео/

© Sputnik / Андрей Денисов / Уђи у базу фотографијаВојно складиште, експлозија
Војно складиште, експлозија - Sputnik Србија
Пратите нас
На територији бивших војних складишта у Скопинском рејону у Рјазањској области дошло је до експлозије муниције, изјавио је представник регионалних служби за ванредне ситуације и истакао да експлозије одјекују сваких пет до 10 секунди. До сада је из 14 насеља евакуисано више од 1.600 људи.
„Сваких 5-10 секунди долази до експлозије муниције“, рекао је саговорник агенције.

Прес-служба Министарства за ванредне ситуације саопштила је да из насељених места која се налазе у близини запаљеног складишта евакуишу мештане. Прво је евакуисано 130 ђака и 16 мале деце. 

Прес-служба руског Министарства за ванредне ситуације саопштила је да је у току евакуација становника још 10 села.

​Према информацијама Министарства одбране, експлозије су се чуле у складишту са артиљеријским гранатама, које се налази у близини насеља Желтухино.

Истовремено, прес-служба Западног војног округа прецизирала је да се пожар на место складиштења муниције проширио са запаљене траве.

 

У гашењу пожара учествује око 70 војника.

Министарство одбране Русије је саопштило да формира авионску групу за гашење пожара на територији војног складишта са муницијом у Рјазањској области.

„Министарство одбране Русије формира авио-групу за гашење пожара на територији складишта муниције Западног војног округа у рејону насеља Желтухино у Рјазањској области. Четири авиона Ил-76 војно-транспортне авијације Ваздушно-космичких снага у приправности су да пређу из Псковске и Тверске области на један од аеродрома у Рјазањској области. Опремљени су специјалном опремом за поливање ВАП-2“, наводи се у саопштењу.

 Шеф одељења територијалног центра за медицинске катастрофе Сергеј Кузминов саопштио је да су у експлозијама у Рјазањској области повређене су две особе.

„У Скопински међурегионални медицински центар примљена су два пацијента – жена од око 45 година је у тешком стању на интезивној нези, а 53-годишњи мушкарац је на трауматолошком одељењу, он је имао потрес мозга“, рекао је Кузминов.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала