Аустрија предлаже: Састанак представника Бакуа и Јеревана у Бечу

© Sputnik / Алексей Витвицкий / Уђи у базу фотографијаКурц против обуставе „Северног тока 2“: То је позитиван пројекат, нема везе са ситуацијом с Наваљним
Курц против обуставе „Северног тока 2“: То је позитиван пројекат, нема везе са ситуацијом с Наваљним - Sputnik Србија
Пратите нас
Аустријски канцелар Себастијан Курц предложио је представницима Бакуа и Јеревана да се састану у Бечу и директно преговарају у циљу проналажења решења за конфликт у Нагорно-Карабаху.

Канцелар је изразио забринутост због наставка ескалације у том региону и нагласио да нема војног решења.

Курц је позвао на прекид ватре и на преговоре под окриљем Минске групе ОЕБС.

„Током телефонског разговора с јерменским премијером Николом Пашињаном изразио сам наду у погледу мирног решења и потврдио наш предлог за следећу рунду разговора две стране. Аустрија је увек била место за дијалог и наставићемо да инсистирамо да деескалацији и директним преговорима“, написао је аустријски канцелар на Твитеру.

​И Русија преговара са Бакуом и Јереваном о могућем сусрету министара спољних послова две земље у Москви.

„Предложили смо да ставимо на располагање московску платформу за организовање сусрета шефова дипломатија Русије, Јерменије и Азербејџана уз учешће копредседавајућих Минске групе ОЕБС-а. Са странама одржавамо консултације о могућим датумима почетка преговора у овом формату“, рекла је портпаролка руског Министарства спољних послова Марија Захарова на редовном брифингу.

Подсетимо, ситуација у Нагорно-Карабаху ескалирала је крајем септембра. Баку и Јереван међусобно се оптужују за избијање сукоба. У Јерменији је објављено ратно стање и општа мобилизација. У Азербејџану је уведен полицијски час и делимична мобилизација.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала