Ђукановић званично предложио Кривокапића за мандатара

© Фото : Јутјуб/скриншот/Предсједник Црне ГореМило Ђукановић и Здравко Кривокапић
Мило Ђукановић и Здравко Кривокапић - Sputnik Србија
Пратите нас
Председник Црне Горе Мило Ђукановић упутио је Скупштини Црне Горе предлог да мандатар за састав нове Владе буде носилац листе „За будућност Црне Горе“ Здравко Кривокапић, саопштено је из Ђукановићевог кабинета.

„Данас, 8. октобра 2020. године, обавио сам консултације о мандатару за састав Владе са носиоцима листа коалиција: За будућност Црне Горе — Здравком Кривокапићем, Мир је наша нација — Алексом Бечићем и Црно на бијело — Дританом Абазовићем. Тиме су се стекли услови да за мандатара за састав Владе предложим Здравка Кривокапића, који ће у року утврђеном Уставом Црне Горе, припремити програм и предложити њен састав“, наводи се у саопштењу Ђукановића.

О томе ће се, како је навео, изјаснити 27. сазив Скупштине Црне Горе на једној од предстојећих седница редовног јесењег заседања.

© Sputnik / Небојша ПоповићАлекса Бечић, Здравко Кривокапић и Дритан Абазовић
Ђукановић званично предложио Кривокапића за мандатара - Sputnik Србија
Алекса Бечић, Здравко Кривокапић и Дритан Абазовић

Подсетимо, Ђукановић је медијима, након консултација, рекао да су изборни процес и транзиција власти резултат вишегодишњих напора.

„Наше друштво и овим показује зрелост, демократски капацитет. Црна Гора је препозната као важан фактор регионалне стабилности. Изградили смо поуздану стабилност“, оценио је Ђукановић.

Према његовим речима, странке које никада нису биле у власти, први пут ће радити тај посао.

Прочитајте још: 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала