Плакати за представе ЈДП из Београда осванули усред Москве

© Фото : Архива Мирка ИлићаПлакати Мирка Илића за представе Југословенског драмског позоришта у Москви
Плакати Мирка Илића за представе Југословенског драмског позоришта у Москви - Sputnik Србија
Пратите нас
Плакати које је за представе Југословенског драмског позоришта урадио прослављени дизајнер Мирко Илић нашли су се у књизи „Making Posters” америчких аутора Скота Лесероуа и Наталије Делгадо, а део су и поставке 14. Међународног бијенала графичког дизајна „Златна пчела” у Москви.

На бијеналу, које је у току у Москви, међу радовима из целог света, нашли су се плакати које је Илић радио за најновије продукције Југословенског драмског позоришта „Маму му јебем ко је први почео” и „Путујуће позориште Шопаловић”.

У најновијој књизи светски познатих и вишеструко награђиваних дизајнера Скота Лесероуа и Наталије Делгадо представљени су плакати за представе „Врат од стакла”, „Лоренцачо”, „Натан Мудри”, „Селестина” и „Ујка Вања”.

© Фото : Архива Мирка ИлићаПлакат за представу "Путујуће позориште Шопаловић" на бијеналу у Москви
Плакати за представе ЈДП из Београда осванули усред Москве - Sputnik Србија
Плакат за представу "Путујуће позориште Шопаловић" на бијеналу у Москви

Фокус књиге је на концепту у дизајну и води читаоце кроз планирање, анализу и креирање плаката који привлаче пажњу гледалаца.

Аутори на примерима из целог света показују како се успешно примењују најиновативнији приступи у дизајну, било да је реч о класичном или савременом плакату - од протестних и пропагандних плаката, преко поп kултуре, до анимираног и интерактивног дизајна.

Мирку Илићу је недавно магазин за уметност и дизајн „Creative Quarterly", који промовише најбоље радове у области графичког дизајна, илустрације и фотографије, доделио награду за изузетност у области графичког дизајна, а у свом овогодишњем издању објавио је плакате које је он радио за Југословенско драмско позориште.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала