Русија: Наваљни је само повод за увођење санкција које су се одавно припремале

© Sputnik / Кирилл Каллиников / Уђи у базу фотографијаРуски блогер и опозиционар Алексеј Наваљни
Руски блогер и опозиционар Алексеј Наваљни - Sputnik Србија
Пратите нас
Москва ће одговорити на могуће санкције Европске уније против Русије због случаја са Алексејом Наваљним, изјавила је портпаролка Министарства спољних послова Русије Марија Захарова, истакавши да је инцидент са Наваљним само повод за могуће увођење санкција Русији.
„Санкције, стоп-листе, ограничавајуће мере, увек у међународним односима доводе до једног – реципрочних мера, симетричних, паралелних или сличних, неважно. Али реципрочне мере су стварност међународних односа. Питање је шта желе тиме да постигну, шта је циљ? Сазнати истину, разјаснити случај? Ако је то циљ, зашто се онда уводе санкције?“, истакла је Захарова, одговарајући на питање да ли ће Москва одговорити ако Берлин, Париз и друге земље уведу Русији санкције због инцидента са Наваљним.

Како је рекла, случај са Наваљним је само послужио као повод за увођење санкција.

„Неопходно је утврдити шта је реалност. По нашем мишљењу, то је друга ситуација – санкције су се већ разрађивале негде у дубини када је, очигледно, биолошки сат Запада откуцао увођење нових санкција против наше земље, био је потребан повод, мотив, нека прича“, објаснила је Захарова.

Према њеним речима, нема никаквих доказа о томе да је Русија умешана у инцидент са Наваљним.

„Не постоји ништа што би се могло представити светској заједници, не говорим конкретно о руској страни, у виду доказа, они просто не постоје. О њима само говоре и предлажу да им се поверује на реч“, закључила је Захарова, преноси телевизија „Дожд“.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала