Србин у хрватској влади поздравио хапшење Срба

© Tanjug / DRAGAN KUJUNDZICБорис Милошевић
Борис Милошевић - Sputnik Србија
Пратите нас
Потпредседник хрватске владе Борис Милошевић, члан Самосталне демократске српске странке, поздравио је данас хапшење осумњичених Срба за ратни злочин на Овчари и додао да је важно да сви који су чинили ратне злочине буду за то осуђени, пренела је загребачка ТВ Н1.

Милошевић је уочи седнице владе новинарима рекао да сваки ратни злочинац треба да буде процесуиран.

„Мислим да је став владе да свако ко је починио такав злочин треба да одговара, без обзира на националност починитеља и жртве. Сви без дискриминације треба да одговарају“, истакао је Милошевић.

Рекао је да нема детаљније информације о јучерашњем хапшењу Срба у Негославцима, којима се стављају на терет ратни злочини на Овчари.

Додао је да само има сазнања да је неколико људи приведено и то, како је рекао, из медија, као и да су двојица задржана.

„Очекујем да правосуђе и полиција истражују ратне злочине и на подручју источне Славоније, као и у другим деловима, попут злочина у Вариводама. Не могу детаљније да коментаришем оно што се јуче догодило“, рекао је Милошевић.

Као коалициони партнер власти, каже, очекује да се истражују и ратни злочини почињени на Србима, како они већ споменути, тако и нестанци људи из Вуковара, пренео је Танјуг.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала