Бугарски посланик: Београд ће искористити критику Европског парламента усмерену против Софије

© Sputnik / Alexey Vitvitsky / Уђи у базу фотографијаЗграда Европског парламента у Бриселу
Зграда Европског парламента у Бриселу - Sputnik Србија
Пратите нас
Бугарска парламентарна странка ВМРО БНД поново је осудила резолуцију Европског парламента којом се критикује стање владавине закона у земљи, а у којој се, по мишљењу бугарске владајуће елите, уместо о проблемима са корупцијом говори о Истанбулској конвенцији и признавању македонске мањине.

Према речима посланика странке ВМРО БНД и посланика Европског парламента Ангела Џамбаског, тако негативну резолуцију у којој се дотиче тема Скопља, покушавају да искористе у политичким круговима блиских Србији, Северној Македонији и Русији.

„Али видећете силе које су повезане са Београдом и још једном престоницом која се налази мало северније, где је измишљен македонизам као политички напад против Бугарске (има у виду Москву, где су се, по мишљењу Џамбаског, тридесетих година прошлог века појавиле антибугарске идеје Коминтерне). Они ће искористити одредбе резолуције против нас. Видите да се паралелно са дискусијама у Европском парламенту воде и разговори о томе како Бугарска треба да реши питање злоупотребе бугарске историје у Македонији“, рекао је политичар, преноси бТВ.

Управо у таквим намерама суседа лежи главна опасност европске резолуције, а не у другим апелима, сматра Џамбаски.

„Чак могу да пређем преко захтева о Истанбулској конвенцији и сличних глупости, јер су просто неубедљиви“, додао је политичар.

Посланици Европског парламента су ове седмице подржали резолуцију о Бугарској у којој се скреће пажња на потребу да се прекине са дезинформацијама о Истанбулској конвенцији и са говором мржње против Рома, ЛГБТ популације и женског пола. Томе је претходио извештај Европске комисије, у којој је Бугарска критикована због одсуства резултата у борби против корупције.

Прочитајте још:

 

 

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала