Трамп: Луда Ненси треба да буде прегледана

© AP Photo / Susan WalshАмерички председник Доналд Трамп са заштитном маском на лицу
Амерички председник Доналд Трамп са заштитном маском на лицу - Sputnik Србија
Пратите нас
Доналд Трамп одговорио је председавајућој Представничким домом америчког Конгреса, чланици Демократске странке Ненси Пелоси која је затражила да се испита ментално стање председника САД, рекавши да би требало да она буде прегледана.

Пелоси је најавила да це демократе затражити да Конгрес разматра закон којим би био формиран посебан панел који ће проценити да ли је Трамп ментално способан да и даље води нацију, а све због забринутости за председниково стање изазвано инфекцијом корона вирусом као и „недостатком транспарентности Беле куће кад је реч о Трамповом здрављу“, пише „Хил“.

„Луда Ненси би требало да буде прегледана“, одговорио је Трамп на свом Твитер налогу на предлог Демократа и додао да је „не зову џаба лудом“.

​Ненси Пелоси је тражила да се активира 25. амандман којим би потпредседник и већина чланова кабинета добили овлашћење да председника прогласе „неспособним да извршава своја овлашћења и дужности“.

Представљајући ову иницијативу у Конгресу, она је нагласила да овај акт није усмерен против Трампа о чијем ће се раду гласачи изјаснити за мање од месец дана, већ да би омогућио процену способност будућих председника да воде државу, преноси Танјуг.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала