Радујем се сарадњи с новом владом: Вархељи са Кривокапићем и Абазовићем

© Sputnik / Небојша ПоповићАлекса Бечић, Здравко Кривокапић и Дритан Абазовић
Алекса Бечић, Здравко Кривокапић и Дритан Абазовић - Sputnik Србија
Пратите нас
Европски комесар за проширење Оливер Вархељи састао се вечерас у Подгорици на радној вечери са мандатаром за састав нове владе Црне Горе Здравком Кривокапићем и лидером коалиције „Црно на бијело“ Дританом Абазовићем. Вархељи је поручио да се радује сарадњи са новом црногорском владом.

Европски комесар је навео да је са мандатаром нове владе Црне Горе имао добру размену ставова о путу те земље ка ЕУ и неопходним реформама.

​„Разговарали смо и о економско-инвестиционом плану за Западни Балкан и његовом потенцијалу за регион. Радујем се сарадњи са новом Владом“, написао је Вархељи на Твитеру.

Кривокапић је на истакао да чланство у Европској унији остаје приоритет.

„Чланство у ЕУ остаје наш приоритет. Захвални смо на објективном годишњем извештају о напретку, досадашњој и будућој ЕУ помоћи, укључујући и нови Економски и Инвестициони план за Западни Балкан“, навео је на Твитеру Кривокапић.

​„Снажна подршка нашем реформском путу и интеграционим процесима. За грађанску, европску и еколошку Црну Гору“, написао је на свом Твитер налогу Абазовић.

​Вархељи се претходно састао са председником Скупштине Црне Горе и лидером коалиције „Мир је наша нација“ Алексом Бечићем и председником Црне Горе Милом Ђукановићем, преносе црногорски медији.

Он се обратио и посланицима у Скупштини Црне Горе.

Директорка за Западни Балкан у Директорату за проширење Европске комисије Геновева Руиз Калавера на Твитер налогу је написала да је дискусија Кривокапића и Абазовића са Вархељијем добра.

​„Владавина права, јачање постигнутог напретка и функционална јавна управа кључни су за постизање резултата у напретку ка ЕУ“, написала је она.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала