Амерички медији указали на „недопустиву глупост“ Америке у односу са Русијом

© AP Photo / John LocherРеплика Статуе Слободе са заштитном маском испред казина и хотела Њујорк, Њујорк у Лас Вегасу током пандемије вируса корона
Реплика Статуе Слободе са заштитном маском испред казина и хотела Њујорк, Њујорк у Лас Вегасу током пандемије вируса корона - Sputnik Србија
Пратите нас
Подржавање „непријатељске“ антируске политике је недопустива глупост за Америку, пише часопис „Американ консерватив“.
„Данас Америка не може дозволити себи такву глупост. Ако будемо жигосали оне који се залажу за мање непријатељску стратегију према Москви, ако их будемо називали марионетама, издајицама и 'руским агентима', нећемо добити разумну политику“, сматрају аутори чланка.

Како се наводи, Вашингтон би требало да преиспита своју спољну политику, јер је савремена „параноја“ везана за Москву у стању да доведе до поновног оживљавања макартизма – покрета, који се појавио четрдесетих година прошлог века у САД, а чији је основни задатак био „чишћење“ друштва од наводних комуниста.

Аутори истичу да се односи руског председника Владимира Путина и његовог америчког колеге Доналда Трампа не могу једнозначно окарактерисати, а изјаве о „завери“ Трампа и Москве је мит „који никада неће нестати“.

Поред тога, у чланку се наводи да је за Вашингтон најкорисније да одустане од параноје и побољша односе са једним од највећих међународних геополитичких играча.

Прошле седмице је руски председник Владимир Путин рекао да америчка страна покушава да реализује „свеобухватно обуздавање“, док је Русија направила низ позитивних корака, који показују спремност да сарађује са Сједињеним Америчким Државама.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала