АП: Русија и САД постигле договор о контроли нуклеарног наоружања

© AP Photo / William Collette/U.S. Air Force via AP)САД тестирају нуклеарно оружје
САД тестирају нуклеарно оружје - Sputnik Србија
Пратите нас
Москва и Вашингтон су успели на преговорима да постигну „принципијални договор“ о контроли нуклеарног наоружања, јављају медији позивајући се на неименоване изворе који су познати са током преговора.

У овом тренутку се не зна да ли је планирано продужење Споразума о мерама за даље смањење и ограничење стратешког офанзивног наоружања (СТАРТ 3) или ће бити закључен нови споразум, јавља АП.

Међутим, према подацима извора, споразум може бити закључен пре америчких председничких избора. Прелиминарни пристанак на то дали су председници Русије и САД, Владимир Путин и Доналд Трамп.

Притом, како се наглашава, стране за сада нису успеле да договоре неке детаље. Нова рунда преговора би могла бити одржана наредне недеље. Америчка страна би могла да пооштри услове споразума, ако он не буде постигнут до 3. новембра, саопштили су неименовани извори.

Подсетимо, руски председник Владимир Путин је, говорећи у Генералној скупштини УН изјавио да треба оперативно решити питање продужења споразума који истиче у фебруару наредне године.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала