Армија Карабаха ликвидира азербејџанске диверзанте, на осталим фронтовима мирно

© REUTERS / AZIZ KARIMOVДим након гранатирања града Тертер током сукоба у Нагорно-Карабаху
Дим након гранатирања града Тертер током сукоба у Нагорно-Карабаху - Sputnik Србија
Пратите нас
Армија одбране Нагорно-Карабаха спроводи операцију опкољавања и ликвидације диверзантске групе Оружаних снага Азербејџана, која је покушала да се пробије до града Гадрут, саопштило је Министарство одбране непризнатог Нагорно-Карабаха.
„Пре ступања на снагу хуманитарног примирја, азербејџанска диверзантска извиђачка група покушала је да се пробије у правцу Гадрута. Већ трећи сат траје операција блокаде и ликвидације инфилтриране групе“, саопштила је војска Карабаха.

Истиче се да је на осталим деловима линије додира релативно мирна ситуација.

Министарство одбране непризнатог Нагорно-Карабаха сматра да су акције азербејџанске стране „очигледно диктиране жељом да докажу да је истинита изјава председника Азербејџана Илхама Алијева да је Гадрут окупиран“.

Са своје стране, помоћник председника Азербејџана Хикмет Гаџијев је изјавио да оружане снаге Јерменије настављају да нападају положаје Азербејџана и цивиле на линији додира у Нагорно-Карабаху након ступања на снагу режима прекида ватре.

„То говори о дволичности Јерменије. Оружане снаге Азербејџана одговарају на провокације“, рекао је Гаџијев.

Подсетимо, у Нагорно-Карабаху у 12.00 по локалном времену (10.00 по средњоевропском) ступио је на снагу режим прекида ватре у складу са договором, постигнутим на јучерашњем састанку у Москви. Конкретни параметри режима прекида ватре у Карабаху биће посебно договорени. Стране су потврдиле непроменљивост формата преговарачког процеса. Баку и Јереван такође су се договорили да започну размену заробљеника и тела убијених. 

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала